Funkciók és felhasználási lehetőségek

Területfelmérés - térképezés

Az UgCS számos, előre beépített eszközzel rendelkezik, amelyek segítenek abban, hogy a térképezési célú repülés hibáktól mentes legyen. Válassz az előre programozott kamerák és azok paraméterei közül, vagy hozd létre a saját kamerád profilját. A repülési útvonalat a program automatikusan a megadott kamera paraméterek valamint az igényelt terepi felbontás alapján kalkulálja (fotók átfedése, repülési magasság).

u1

Nagy távolságok repülése akkumulátor cserével

Az útvonalrepülések limitáló faktora általában az akkumulátor és az általa biztosított repülési idő. A legtöbb, UgCS által támogatott repülésvezérlő képes arra, hogy a program segítségével megszakítsuk a repülést manuálisan vagy automatikusan, leszállás után akkumulátort cseréljünk, majd a legutóbbi ponttól folytassa az eszköz az útvonalat.

u2

3D tervezési környezet

Google Earth jellegű, de Google Earth-től független adatbázisú térképeken tervezhetjük a repülési útvonalakat. A tervezett útvonal a térben minden irányból megtekinthető, így jó rálátás nyílik az esetleges akadályozó tereptárgyakra, már a tervezés időszakában.

u3

Sőt, a helyszín felkeresése előtt fel tudjuk deríteni, hogy adott pontból milyen távolságra látunk el szabad szemmel. Miután ezt megjelenítettük a térképen könnyen tervezhetők a felszállási pontok, amennyiben fontos, hogy szabad szemmel is követhető legyen a küldetés.

Magasságprofil

Mivel az UgCS térképi adatbázisa a föld 3D modelljére épül, az útvonalkalkulációk után megtekinthető az adott küldetés magasságprofilja, valamint minden egyes pont magassága tengerszint felett vagy a földfelszínhez viszonyítva.

u4

Repülési adatok kijelzése valós időben - Telemetria

A repülés során a térképen folyamatosan 3D-ben követhető az UAV helyzete vagy tervezhető közben a következő útvonal. A telemtria ablakban minden fontos adat valós időben áll rendelkezésünkre, ami a repüléssel kapcsolatos.

u5

Repülés egy kattintással vagy joystick-kal

A programon keresztül a távirányítón kívül több lehetőség is nyílik a repülő eszköz irányítására, legyen az joystick vagy kattintás a térképen. A kopter követni fogja az utasításokat.

Szimulátor mód

Mielőtt az eszköz a levegőbe emelkedne teljes értékű próba küldetést tudunk végrehajtani a programban.

Kamera kezelés többféle módon, kamera "lábnyom"

A tervezés során megadható, hogy az alkalmazott kamera adott időközönként készítsen képeket, vagy megtett távolság alapján. Videó készítése során a felvétel szintén indítható a programból és állítható le bármikor, így csökkenthető a felesleges felvételek mennyisége.

Fontos és hasznos tulajdonság, hogy a repülés során megjeleníthető a kamera által "látott" terület. Ha videó készül egy adott terület felmérése során később a programon belül úgy lehet azt visszanézni, hogy a térképen látható, adott videó szakaszban melyik területen járt a kopter. Ez jelentősen megkönnyíti pl. eltűnt személyek keresését.

POI repülés

Teljes kör alakú repülési útvonal is tervezhető olyan objektum körül, amit minden oldalról vizsgálni szükséges. A kopter kamerája ilyenkor mindig a "célpontra" néz.

Fotók georeferálása

A megtervezett útvonal alapján az elkészült fotók elláthatók térbeli koordinátáikkal a szoftveren belül (geotag).

LIDAR kompatibilitás

Nemcsak a legkülönfélébb kamerákat kezeli a szoftver, hanem LIDAR szenzorokkal is alkalmazható. A légi lézerscannelés a lehető legpontosabb terepmodellt állítja elő egy adott területről.

lidar

További lehetőségek a teljesség igénye nélkül:

  • Saját térképek importálása és azokon repüléstervezés
  • Útvonal ismételt lerepülése vagy visszanézése szimulátor módban
  • Több UAV egyidejű használata
  • Több UAV és több kezelő egyidejű működése több számítógépről irányítva, egy kommunikációs ponton keresztül
  • Építés-monitoring
  • Transzponder kezelés

 Csomagok és árak