Mi az az UgCS?

Az UgCS (Universal Ground Control Station) multikopterekhez és merevszárnyú UAV-okhoz készült, jelenleg PC és Android alapú, fejlett repüléstervező szoftver. 

KIjelölt terület scannelése

A piacon található, szinte összes felső kategóriás UAV repülésvezérlőjét kezeli. A kompatibilis multikopterek (drónok), uav-ok és repülésvezérlők listáját megtalálod itt.

Bizonyára tapasztaltad, főleg ha a multikoptered DJI Naza, Wookong, vagy A2 repülésvezérlővel rendelkezik, hogy az útvonalrepülés lehetőségei korlátozódtak az elmúlt időszakban. A térképezési célú repülés lehetősége pedig szinte teljesen meg is szűnt. Ennek két oka van, az egyik, hogy megszűnt a PC alapú DJI Ground Station szoftver Google Earth támogatottsága, így funkcióját vesztette, a másik, hogy az iOS alapú Ground Station könnyen kezelhető ugyan, de nem alkalmas adatgyűjtési célú útvonalak megtervezésére. Sokan már a kukába hajigálták volna legszívesebben a 2.4ghz-en működő bluetooth ground station kiegészítőjüket vagy váltani terveztek Phantom 3 / 4 esetleg Inspire irányba, ahol az aktuális tableten keresztül térképezési célra alkalmas programot is futtathattak.

Na de mi legyen azokkal, akik milliókat fektettek egy-egy komolyabb multikopterbe (pl. S800, S900, S1000, hogy csak a DJI-t említsük) és a promó filmezés mellett szeretnének pl. felderítési célból előre programozott útvonalat is repülni? Belekényszeríti őket a DJI, hogy vásároljanak egy tablettel működő modellt?

Nos erre nincs szükség, mivel az UgCS-nek köszönhetően egy nem Google Earth alapú programot kapunk. Rengeteg plusz funckióval rendelkezik a DJI Ground Station-höz képest és ha megismerkedtünk a használatával az egész drón flottánkat egyazon programon belül kezelhetjük, sőt repíthetjük is őket egyszerre. Használhatjuk az egyébként mobil eszközzel működő pl. Phantom 3 sorozatunkat éppúgy, mint a 2.4ghz Bluetooth Datalinken keresztül az S900 kopterünket. A program funkcióit megtalálod itt.

ugcs2

Ha drón tánc bemutatót szeretnél készíteni pl. 10 multikopterből álló flottából, vagy egyidőben térképeznél merev és forgószárnyas eszközökkel a hatékonyság érdekében, nem jelent akadályt.

Ha megvásárolnád a szoftvert, nézd meg csomagjainkat és válaszd a számodra legmegfelelőbbet itt.

Az Alföldrón az UgCS hivatalos magyarországi forgalmazója.